» Vezi cît costă echipamentul complet de schi
» Mii de schiori pe Valea Prahovei
» Se schiază la Straja
» Volkl încurajează şi răsfaţă schioarele
Cauta
  

Criza economică afectează pregătirile pentru JO de iarnă din 2014, de la Soci

Potrivit agenţiei, autorităţile locale au fost obligate recent să-şi prelungească termenele până la care pot organiza licitaţii pentru construirea infrastructurilor, din cauza lipsei de interes din partea societăţilor private, afectate de criză.

În plus, autorităţile par să nu poată cumpăra terenurile pe care ar trebui să fie construite infrastructurile olimpice, din cauza preţurilor prea mici pe care le oferă proprietarilor.

În noiembrie 2008, oraşul austriac Salzbourg s-a declarat dispus să găzduiască Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 dacă Soci, desemnat de Comitetul Olimpic Internaţional (CIO), nu reuşeşte să termine la timp construcţiile, dintre care mare parte trebuie făcute de la zero.

Vicepremierul însărcinat cu pregătirile pentru Jocurile Olimpice, Dmitri Kozak, a declarat la 21 noiembrie 2008 că Rusia intenţionează să revizuiască planul de cheltuieli pentru Olimpiada de Iarnă din 2014, din cauza crizei economice globale. Rusia anunţase că va cheltui 12 miliarde de dolari în staţiunea la Marea Neagră Soci, dintre care şapte milioane din fonduri publice, iar restul din surse private. "Vreau să vă spun, sincer, că am vorbit cu toţi investitorii - există, bineînţeles, dificultăţi în obţinerea împrumuturilor - dar niciunul dintre ei nu se retrage, ceea ce pentru mine a fost o surpriză", a declarat Kozak. "Au confirmat toţi că sunt pregătiţi să îşi ducă la bun sfârşit angajamentele", a adăugat el.

Pe de altă parte, tot din cauza crizei economice, ministrul britanic însărcinat cu organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2012, Tessa Jowell, a declarat că Marea Britanie nu ar fi candidat pentru găzduirea evenimentului dacă ar fi ştiut dinainte că va urma criza economică. "Dacă am fi ştiut atunci ce ştim acum, ne-am fi înscris pentru a găzdui Jocurile Olimpice? Este aproape sigur că nu", a declarat Jowell, la 13 noiembrie 2008.

Încetinirea ritmului de creştere economică afectează contractorii privaţi implicaţi în organizarea Jocurilor Olimpice, iar Guvernul a redus deja unele cheltuieli, pentru a se asigura că proiectul este dus la bun sfârşit cu bugetul prevăzut. Dar mai mulţi miniştri, printre care şi Jowell, au dat asigurări că investiţiile legate de Olimpiadă vor ajuta economia.

Sursa: NewsIn

Taguri: criza   JO   iarna   schi   soci  
Postata in : Stiri de iarna

Comenteaza

Pentru a adauga un comentariu trebuie sa fiti logat. Pentru a va autentifica click aici. Daca doriti sa va creati un cont click aici.
   
» User
» Parola
    Tine-ma minte!
Am uitat parola - Cont nou!

   
Vrei să cîştigi o pereche de schiuri K2 LTD BMW X1? Răspunde

O ediţie limitată de numai 500 de exemplare la nivel mondial de schiuri speciale de freestyle!

Îţi plac?

Răspunzi la întrebare şi K2 pot fi ale tale!

Esti la un CLICK de o pereche formidabila de schiuri!

CISTIGA

SCHIURILE!

 


   

 


...............................................................................................

 

   

   


   


   

     

   
Sinteti mulţumiţi de starea pârtiilor din Romania?

Da
Nu

  Rezultate - Arhiva

     

   

   


© Continutul acestui site este proprietatea SC Unlimited Sport Media SA ®   Powered by 3Waves Net  

Studiul de Audienta si Trafic Internet