» Vezi cît costă echipamentul complet de schi
» Mii de schiori pe Valea Prahovei
» Se schiază la Straja
» Volkl încurajează şi răsfaţă schioarele
Cauta
  

Trei patinoare ar putea fi incluse pentru finalizare în programul "Patinoare pentru România"

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG), Tanczos Barna, a declarat, luni, la Sfântu-Gheorghe, că două dintre cele trei patinoare sunt în fază avansată a lucrărilor şi mai este necesară finalizarea acoperişului şi a unor vestiare, iar la Braşov patinoarul în cauză este în faza de început construcţiei şi trebuie continuate lucrările.

“Aceasta este singura soluţie de a ridica nivelul infrastructurii în hochei, cu implicarea directă a Guvernului României. Investiţiile sunt foarte mari şi autorităţile locale nu pot din bani proprii”, a declarat Tanczos Barna.

El spune că lucrările de construire a patinoarelor de gheaţă pot ajunge la câteva milioane de euro, iar investiţiile în patinoare se pot clasa în trei categorii. Astfel, putem vorbi de patinoarele mici, de agrement, cu scop didactic, cu maxim 500 de locuri, care presupun şi cele mai scăzute costuri, apoi patinoarele cu săli de patinaj cu până la 3.500 de locuri pentru spectatori, construite în reşedinţe de judeţ şi oraşe, şi cel mai complex patinoar este o sală multifuncţională, cu cel puţin 5.000 de locuri, care însă ar costa câteva zeci de milioane de euro şi doar Bucureştiul ar putea susţine o asemenea investiţie.

În cazul patinoarului din judeţul Covasna, din municipiul Târgu-Secuiesc, primarul Racz Karoly a declarat corespondentului NewsIn că doresc să continue lucrările în această primăvară, iar includerea patinoarului în programul naţional ar fi de bun augur. În orice caz, autorităţile locale intenţionează să finalizeze această investiţie, inclusiv din fonduri locale şi de la sponsori, dar deocamdată aşteaptă să vadă cum va arăta bugetul pe 2009.

Lucrările la patinoarul din Târgu-Secuiesc au început în urmă cu aproximativ doi ani, valoarea totală a investiţiei se ridică la 8 milioane de lei, iar pentru finalizarea lucrării ar mai fi nevoie de aproximativ un milion de euro. Programul de construire a patinoarelor a fost iniţiat la începutul lunii decembrie anul trecut, pe baza propunerii preşedintelui FRHG. Finanţarea şi derularea programului a fost aprobată prin ordin comun al Ministerului de Finanţe, al Ministerului de Interne şi al Ministerului de Dezvoltare, Construcţii Publice şi a Locuinţelor.

Sursa: NewsIn

Postata in : Diverse

Comenteaza

Pentru a adauga un comentariu trebuie sa fiti logat. Pentru a va autentifica click aici. Daca doriti sa va creati un cont click aici.
   
» User
» Parola
    Tine-ma minte!
Am uitat parola - Cont nou!

   
Vrei să cîştigi o pereche de schiuri K2 LTD BMW X1? Răspunde

O ediţie limitată de numai 500 de exemplare la nivel mondial de schiuri speciale de freestyle!

Îţi plac?

Răspunzi la întrebare şi K2 pot fi ale tale!

Esti la un CLICK de o pereche formidabila de schiuri!

CISTIGA

SCHIURILE!

 


   

 


...............................................................................................

 

   

   


   


   

       

   
Sinteti mulţumiţi de starea pârtiilor din Romania?

Da
Nu

  Rezultate - Arhiva

     

   

   


© Continutul acestui site este proprietatea SC Unlimited Sport Media SA ®   Powered by 3Waves Net  

Studiul de Audienta si Trafic Internet