» Vezi cît costă echipamentul complet de schi
» Mii de schiori pe Valea Prahovei
» Se schiază la Straja
» Volkl încurajează şi răsfaţă schioarele
Cauta


Lectia de schi
 Comenteaza

Visezi sa cuceresti cele mai inalte culmi? Vrei sa iti depasesti limitele? Daca raspunsul este afirmativ poti avea primele minute de schi in fata monitorului.

Mai mult
- 13.01.2008 | Postata in TeorieDegerăturile şi ce măsuri trebuie luate
 Comenteaza

Extremităţile corpului sînt cel mai afectate: faţa, urechile, încheieturile, mâinile şi picioarele. Degerăturile pielii sînt albicioase, rigide şi se simt mai degrabă amorţite decât dureroase. Fiţi atenţi la simptomele degerăturilor şi, dacă observaţi astfel de semne, luaţi măsuri imediat!

Mai mult
- 05.12.2007 | Postata in TeorieCum schiem în siguranţă
 Comenteaza

Reguli generale pentru practicarea schiului în condiţii optime de securitate:

Mai mult
- 22.11.2007 | Postata in TeorieSchiul alpin, sportul „rege” al sezonului hibernal
 Comenteaza

Schiul alpin poate fi învatat si practicat numai pe pante acoperite cu zapada si suficient de înclinate astfel încât, în alunecarea sportivului cu schiurile sub influenta fortei gravitationale, acesta va trebui sa învinga efectul de frânare produs de frecarea schiurilor pe suprafata zapezii, precum si frânarea realizata în timpul executiei virajelor prin derapare.

Mai mult
- 14.11.2007 | Postata in TeorieLectia III - Cristianele
 Comenteaza

de Marius Stoica (monitor de schi) Daca am ajuns pana aici este timpul sa invatam mai mult. Acum incepem sa punem accentul pe tehnicile de executare a cristianelor, care dupa cate veti vedea sunt de mai multe feluri si sufera schimbari in executie in functie de terenul ales.Cristiania cu departare - Din coborare oblica cu schiurile apropiate se departeaza un schiu. În timpul acestei departari se lasa greutatea pe schiul din vale urmata imediat de împingere energica si transfer de greutate, procesul propriu zis de ocolire se efectueaza în continuare ca la stemcristiania de pe schiul din vale. Bustul se rasuceste intr-o miscare de pregatire a virajului. În continuare transferul de greutate este insotit de alaturarea schiului, care a efectuat deschiderea, de celalalt si amandoua cozile sunt împinse lateral în afara virajului. Aceasta miscare insotita de strecurarea înainte a schiului interior virajului.

Mai mult
- 12.11.2007 | Postata in TeorieLectia II - Ocolirea prin franare cu deschidere simultana si stemcristiania
 Comenteaza

de Marius Stoica (monitor de schi) Acum este timpul sa controlam din ce in ce mai bine schiurile. Vom face o reacomodare cu schiurile prin coborari directe si oblice si prin coborari cu deschiderea si inchidrea plugului. Se incearca imbunatatirea echilibrului si practicarii pozitiei corecte in timpul executiei. Vom executa coborari cu trecerea schimarilor de panta astfel: la trecerea depresiunii se va exuta o usoara extensie insotita apoi de o pozitie usor pe spate.

Mai mult
- 12.11.2007 | Postata in TeorieLectia I - Initierea
 Comenteaza

de Marius Stoica (monitor de schi) Prima data cand punem schiurile in picioare avem o mare nesiguranta si nu suntem obisnuiti cu lungimea acestora. Acomodarea cu schiurile este prima lectie pe care trebuie s-o invatam. Vom incepe cu exercitii simple prin care dorim sa dobandim echilibru si incredere in fortele noaste. Nu este indicat sa sarim etape in invatarea schiului pentru ca ceea ce am pierdut sau nu am luat in calcul la inceput se va dovedi a fi folositor pe parcurs.

Mai mult
- 12.11.2007 | Postata in TeorieScala Europeana de Risc de Avalansa
 Comenteaza

1 – RISC REDUS - stratul de zapada este in general stabilizat pe majoritatea pantelor; declansarea avalansei este posibila doar in cazul unei supraincarcari mari a stratului de zapada de pe pantele inclinate. Spontan se pot produce doar curgeri sau avalanse de mici dimensiuni.

Mai mult
- 12.11.2007 | Postata in Teorie

   
» User
» Parola
    Tine-ma minte!
Am uitat parola - Cont nou!

   
Vrei să cîştigi o pereche de schiuri K2 LTD BMW X1? Răspunde

O ediţie limitată de numai 500 de exemplare la nivel mondial de schiuri speciale de freestyle!

Îţi plac?

Răspunzi la întrebare şi K2 pot fi ale tale!

Esti la un CLICK de o pereche formidabila de schiuri!

CISTIGA

SCHIURILE!

 


   

 


...............................................................................................

 

   

   


   


   

       

   
Sinteti mulţumiţi de starea pârtiilor din Romania?

Da
Nu

  Rezultate - Arhiva

     

   

   


© Continutul acestui site este proprietatea SC Unlimited Sport Media SA ®   Powered by 3Waves Net  

Studiul de Audienta si Trafic Internet