» Vezi cît costă echipamentul complet de schi
» Mii de schiori pe Valea Prahovei
» Se schiază la Straja
» Volkl încurajează şi răsfaţă schioarele
Cauta

Fascina eterna a cazinourilor

Fascina eterna a cazinourilor

Orice jucător de poker pe internet a intrat măcar de curiozitate şi la secţiunile altor jocuri de noroc. Platformele online au mai multe opțiuni de jocuri de noroc, mese de blackjack şi mese de ruletă pentru buzunarele oricărui jucător. Cazinoul este o sumedenie de jocuri de noroc strânse într-o clădire a cărui istorie şi vechime se pierde în timp.

Începutul jocurilor de noroc

Se spune că primul zar aruncat nu a fost a lui Cezar în celebra frază „alea jacta est” ci s-a petrecut pe platourile munţilor Olimp unde Zeus, Poseidon şi Hades au împărţit lumea la zaruri. Leagănurile civilizaţiei moderne, Roma antică şi Grecia antică au fost si promotoarele jocurilor de noroc în spaţii special amenajate. Băile şi staţiunile aristocratice aveau locuri amenajate pentru aceste jocuri, in decursul anilor staţiunile s-au înmulțit dar aceste jocuri au rămas tot exclusiviste aristocraţilor. Jocul de cărţi a apărut la francezi după anii 1300 dar cărţile tipărite sunt meritul lui Gutenberg, care a tipărit primele pachete de cărţi. Denumirea de cazinou vine din italiană şi reprezintă o casă mică unde bogătaşii se întâlneau şi se distrau cu băuturi şi jocuri de noroc. Era momentul în care puneau ţara la cale.

77777

Primul cazinou oficial

Primul cazinou oficial a fost deschis în Veneţia, în jurul anilor 1600 şi veneau jucători din toată Europa. Cazinoul era înconjurat de hoţi şi prostituate care aşteptau să iasă câştigătorii pentru a-i jefui, având informaţii din interior. Având o faimă rea, din cauza jafurilor, treptat nu a mai fost căutat de jucători, aceştia alegând alternative în Germania, Franţa şi Anglia.

Răspândirea cazinourilor in ţinutul monegasc

Fraţii Le Blanc sunt pionierii cazinourilor moderne, ei deschizând la Bad Homburg un cazinou, construind bazine cu apă termală şi clădiri de tratament pentru turiştii care veneau de pe întreg continentul, tot ei sunt cei care au introdus iluminatul şi au pus bazele căii ferate Bad Homburg – Frankfurt. În anul 1872 cazinourile au fost interzise în Germania iar fraţii Le Blanc au fost nevoiţi să meargă la Monte Carlo unde au contribuit decisiv la dezvoltarea acestei perle a Europei. Prinţul Carol al III-lea a legalizat cazinourile în ţinutul monegasc impunând impozite mici pe câştiguri, atrăgând investiţiile în cazinouri.

77777

Variantele de peste ocean

Pe continentul american apariţia cazinourilor a fost mult mai târzie, interdicţia la consumul de alcool şi jocuri de noroc fiind ridicată în anul 1932, şase asociaţi care obţinuseră concesionarea unor suprafeţe din jurul micuţei localităţi Las Vegas au început aici construcţia celui mai mare cazinou cunoscut până atunci. Iniţiatorul proiectului se numea 77777 - Bugsy, cum îi spuneau prietenii -, iar localul a fost botezat The Fabulous Flamingo.  Multă vreme cazinourile au aparţinut mafiei care găsise o modalitate de a spăla sume importante de bani.
-  Scris de tzoale (2015-02-04 11:52:16) | 0 Comentarii
-  Diverse

- Pentru a adauga un comentariu trebuie sa fiti logat.
- Pentru a va autentifica click aici. Daca doriti sa va creati un cont click aici.
   
» User
» Parola
    Tine-ma minte!
Am uitat parola - Cont nou!

   
Vrei să cîştigi o pereche de schiuri K2 LTD BMW X1? Răspunde

O ediţie limitată de numai 500 de exemplare la nivel mondial de schiuri speciale de freestyle!

Îţi plac?

Răspunzi la întrebare şi K2 pot fi ale tale!

Esti la un CLICK de o pereche formidabila de schiuri!

CISTIGA

SCHIURILE!

 


   

 


...............................................................................................

 

   

   


   


   

       

   
Sinteti mulţumiţi de starea pârtiilor din Romania?

Da
Nu

  Rezultate - Arhiva

     

   

   


© Continutul acestui site este proprietatea SC Unlimited Sport Media SA ®   Powered by 3Waves Net  

Studiul de Audienta si Trafic Internet